Irrigatiesystemen met afstandsbeheer

Met behulp van Irriview afstandsbeheer kunnen wij uw project monitoren en zien wij erop toe dat precies de juiste hoeveelheid water en voedingsstoffen beschikbaar zijn. Met Irriview beschikt u over een bijzonder geavanceerd irrigatiesysteem waarmee uw groenproject 365 dagen per jaar en 24 uur per dag bewaakt wordt. U kunt hiermee voorkomen dat er soms onherstelbare schade ontstaat aan de kostbare beplanting door technische mankementen zoals bijvoorbeeld stroomstoring en/of stagnatie van wateraanvoer.
We hebben irrigatiesystemen met afstandsbeheer voor:

 Vegetatiegevels
 Daktuinen
 Openbaar groen
 Binnen beplanting

Blue- Meteo


Wat doet het
Een “Blue Meteo” retentie-dak regeling zoals Mastop Totaaltechniek die maakt, is een weersafhankelijke regeling die de hoeveelheid regenwater van een bufferend dak beheert en controleert, met als bedoeling het hergebruik van regenwater én het voorkomen van wateroverlast als gevolg van piekbuien.

Hoe werkt het
Met ons Blue-meteo systeem monteren wij een speciale motor-gestuurde afsluiter in de afvoer van het hemelwater. Het systeem komt extra goed tot zijn recht bij zogenaamde “Pluvia” of “Quickstream” systemen maar kan ook bij conventionele hemelwaterafvoersystemen worden ingebouwd. Onze afsluiters zijn voorzien van een verwarmingselement en een terugkoppeling van de klepstand, en kunnen door hun IP67 normering zowel binnen als buiten worden gemonteerd. We kunnen meerdere van dit soort kranen op slechts één computer aansluiten, het is dus niet nodig om voor iedere afvoer een individuele regeling aan te schaffen. Op het dak wordt de waterhoogte met een sensor gemeten. Het systeem rekent aan de hand daarvan uit wat het volume van de buffercapaciteit nog is. Met die gegevens kan de computer vervolgens bepalen of de afsluiter dicht mag blijven of dat het reeds aanwezige water moet worden geloosd waarbij er wordt uitgerekend met welke stroomsnelheid hij dit moet doen.Datacommunicatie, automatische telefoonkiezers en nachtvorstmelders


U wilt continue inzicht hebben in de processen. Alleen op die manier kunt u tijdig bijsturen en voorkomt u onnodige schade. Dat is in de huidige tijd met alle mogelijkheden van internet geen probleem, maar het moet wel veilig en betrouwbaar zijn! Het is goed om bijvoorbeeld bij storingsmeldingen, nachtvorstmelders etc. na te gaan welke risico’s er zijn en op welke wijze dat het beste geïnstalleerd kan worden.
Wij helpen u bij het kiezen van de juiste (data) communicatie en de juiste apparatuur.
Tevens zijn er mogelijkheden om processen door ons te laten monitoren.
Zo hebben wij inmiddels meer dan 100 groenprojecten in beheer die wij monitoren.

Recente projecten

Meer weten? Neem contact met ons op!