Over Mastop Totaaltechniek

Mastop Totaaltechniek combineert watertechniek en elektrotechniek in de groensector voor een duurzame totaaloplossing op maat. Met irrigatiesystemen, beregeningsinstallaties en klimaattechnieken voor de tuinbouw helpen we om groenprojecten in goede omstandigheden te laten bloeien.

Alles onder één dak

Heb je een groene gevel, groene wand of ander groenproject dat van water voorzien moet worden? Dan helpen wij hier graag bij. Met onze automatische irrigatie- of beregeningssystemen helpen wij om het groenproject op de juiste manier van water te blijven voorzien.

Ook helpen wij bij de watervoorziening van je teeltvloer. Met retentiesystemen en wateropslag zorgen we ervoor dat de planten op de juiste manier kunnen groeien. Wanneer hier elektrische toepassingen nodig voor zijn, kan onze afdeling elektrotechniek je hierbij helpen.

Bij Mastop Totaaltechniek zit alles onder één dak. Wij zetten ons in om je volledig te ontzorgen bij installatie, controle én onderhoud van je project.

Geschiedenis Mastop Totaaltechniek

Mastop Totaaltechniek is opgericht in 1998 door Jos Mastop, destijds heette het bedrijf Mastop Beregening.

Jos is begonnen bij een toeleverancier voor de tuinbouw. Hij werd daar vertegenwoordiger en begon met het ontwikkelen van speciale soorten teeltvloeren en beregeningssystemen. Deze teeltvloeren werden door het hele land aangelegd. Na 16 jaar is hij zijn eigen bedrijf gestart. In eerste instantie met als doel zich te specialiseren in siertuinberegening. Hij rolde vervolgens toch snel terug de tuinbouw in.

Na twee jaar nam hij het bedrijf van een elektricien over. Hierdoor kon hij voor de kweker nu zowel de watertechnische als de elektrotechnische installaties verzorgen. Hierdoor ontstond de naam: Mastop Totaaltechniek. Hij kon immers een totaalpakket aanbieden; de teeltvloer, de beregening en het elektra.

Na 6 jaar is Mastop Totaaltechniek begonnen met een onderzoek. Dit onderzoek ging over de vraag of een kweker er baat bij zou hebben meer te weten over de vochthuishouding in zijn potten, zodat er zuiniger omgegaan zou kunnen worden met het water. Er werd een aanpassing gedaan op bestaande systemen, zodat er vochtsensoren konden worden aangesloten. De waardes werden een jaar lang bijgehouden, gerapporteerd en uiteindelijk gepubliceerd in een vakblad.

Door deze publicatie kwamen er een tweetal bedrijven op bezoek die zich bezighielden met groene gevels. Dit stond destijds nog erg in de kinderschoenen. Zij vroegen of wij ook voor hen iets konden bouwen, waardoor zij meer controle zouden hebben op hun watergift met behulp van vochtsensoren. Hierdoor is Mastop Totaaltechniek zich steeds verder gaan ontwikkelen in dergelijke irrigatiesystemen, waarbij alles op afstand gemeten en bijgehouden kan worden. Nu kunnen wij bedrijven geavanceerde irrigatiesystemen bieden mét afstandsbeheer.

Wat kunnen we voor jou doen? Neem hier contact met ons op, dan bespreken we graag je mogelijkheden!


Meer weten? Neem contact met ons op!