Blue-Meteo: voorkom wateroverlast en hergebruik regenwater

Een Blue Meteo-retentiedak van Mastop Totaaltechniek is een weersafhankelijke regeling die de hoeveelheid regenwater op een dak beheert en controleert. Hierdoor voorkomt het wateroverlast als gevolg van piekbuien en bevordert het bovendien het hergebruik van hemelwater.

Wat is Blue-Meteo?

Mastop Totaaltechniek’s “Blue Meteo” retentie-dak regeling beheert en controleert weersafhankelijk de hoeveelheid regenwater op een bufferend dak. Dit systeem bevordert het hergebruik van regenwater en voorkomt wateroverlast door piekbuien. Met Blue-Meteo geniet u van een comfortabel en veilig leefklimaat en draagt u bij aan een duurzame toekomst dankzij geoptimaliseerd waterbeheer.

Voordelen

  • Energiebesparing in droge periodes: Blue-Meteo automatiseert kranen en pompen om hittestress te voorkomen. Onze speciale vuloptie zorgt ervoor dat de computer tijdens langdurige droogteperiodes een minimale hoeveelheid water naar het dak pompt. Denk hierbij aan de benodigde hoeveelheid water voor de daktuin of als extra koelcapaciteit voor het gebouw. Verdamping van vocht zorgt voor verkoeling, wat resulteert in een comfortabelere leefomgeving en aanzienlijke energiebesparingen.
  • Voorkomt wateroverlast bij hevige piekbuien: Ons systeem voert regenwater efficiënt af, waardoor het wateroverlast voorkomt. Dit beschermt eigendommen en beperkt de overbelasting van het rioolstelsel tijdens intense regenval.
  • Duurzaam hergebruik van regenwater: Blue-Meteo biedt de mogelijkheid om opgevangen regenwater te hergebruiken. Dit bevordert duurzaam watergebruik, vermindert de afhankelijkheid van externe watervoorzieningen en draagt bij aan milieuvriendelijke praktijken. Gebufferd water op een dak kan worden gebruikt voor irrigatie van uw vegetatiegevel, dak of siertuin, en/of als aanvulling van uw grijswaterbuffer.
  • Naadloze integratie met Irriview: Blue-Meteo integreert naadloos met Irriview, ons irrigatiesysteem met afstandsbeheer. Hierdoor optimaliseert u de functionaliteit en controle van de regenbuffer binnen het irrigatiesysteem.
  • Ontzorgen: Onze “Blue Meteo” server haalt elke nacht buffergegevens van het dak op en controleert het technisch functioneren van het systeem. Bij overschrijding van grenswaarden stuurt het systeem direct een melding naar ons “Blue Meteo” team en de klant.

Zo werkt Blue-Meteo

Met ons Blue-meteo systeem word er een speciale motor-gestuurde afsluiter in de afvoer van het hemelwater gemonteerd. Het systeem presteert uitstekend bij “Pluvia” of “Quickstream” systemen maar integreert ook in conventionele hemelwaterafvoersystemen.

Onze afsluiters hebben een verwarmingselement en klepstandterugkoppeling. Dankzij hun IP67 normering zijn ze zowel binnen als buiten te monteren. Bovendien sluiten we meerdere afsluiters op één computer aan, waardoor een individuele regeling per afvoer niet nodig is.

Een sensor meet de waterhoogte op het dak. Het systeem berekent aan de hand daarvan de buffercapaciteit en bepaalt of de afsluiter dicht blijft of water moet lozen, inclusief de benodigde stroomsnelheid.


In sommige gevallen is er een subsidie mogelijk voor Blue-meteo, kijk voor meer informatie op deze website

Meer weten? Neem contact met ons op!